βρείτε μας στο facebook & twitter:facebook  twitter

ασυρματο ιντερνετ στο ξενοδοχειο villa bellevue

Ο Καιρός στην Αγία Πελαγία

σελίιδες στα αγγλικά ελληνικά σελίδες στα ρώσικα σελίδες στα γαλλικά σελίδες στα γερμανικά

Πώς είναι ο καιρός στην Αγία Πελαγία; Όπως σε όλη τη βόρεια Κρήτη, ο καιρός στην Αγία Πελαγία είναι ζεστός και υγρός την καλοκαιρινή περίοδο ενώ τους χειμερινούς μήνες είναι ήπιος και βροχερός.

Ο καιρός το καλοκαίρι στην Αγία Πελαγία

Το καλοκαίρι στην Αγία Πελαγία ξεκινάει νωρίς τον Ιούνιο και τελειώνει το Σεπτέμβριο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ζεστοί μήνες του καλοκαιριού και η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους  29°C μέχρι και τους 38°C. Οι βροχοπτώσεις είναι πολύ σπάνιες τους καλοκαιρινούς μήνες και η ζέστη μετριάζεται από το δροσερό αεράκι που έρχεται από την θάλασσα.

Ο καιρός στην Αγία Πελαγία αρχίζει να ψυχραίνει κοντά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν και η θάλασσα παραμένει αρκετά ζεστή και κατάλληλη για κολύμπι, η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει στους 23°C με 29°C, κάτι για πολλούς κάνει τις διακοπές πιο ευχάριστες αυτή την περίοδο. Ένα σποραδικό ψιλοβρόχι δεν είναι απίθανο να συμβεί, αλλά οι δυνατές βροχές είναι σπάνιες αυτή την περίοδο στην Αγία Πελαγία.

Ο κρύος καιρός στην Αγία Πελαγία ξεκινάει νωρίς το Νοέμβρη. Αυτό το μήνα ξεκινάνε οι δυνατές βροχοπτώσεις και ο αέρας σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο κρύος. Η θερμοκρασία αυτή την περίοδο πέφτει στους 17°C  μέχρι 26°C.

Ο καιρός το χειμώνα στην Αγία Πελαγία

Ο χειμώνας στην Αγία Πελαγία ξεκινάει το Δεκέμβριο και τελειώνει περίπου τον Ιανουάριο. Πολύ σπάνια χιονίζει στην Αγία Πελαγία ενώ η θερμοκρασία δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω από τους μηδέν βαθμούς.  Ο καιρός στην Αγία Πελαγία το χειμώνα χαρακτηρίζεται κυρίως από βροχές που μερικές φορές μπορεί να κρατήσουν και δυο συνεχόμενες μέρες, αλλά η λιακάδα θα επιστρέψει γρήγορα.

Ο πιο βροχερός μήνας στην Αγία Πελαγία είναι ο Φεβρουάριος, όπου συναντάμε τις μεγαλύτερες σε έκταση αλλά και δύναμη βροχές. Στα τέλη Φεβρουαρίου ο καιρός στην Αγία Πελαγία αρχίζει να ζεσταίνει, τα πρώτα δέντρα ανθίζουν και η φύση ετοιμάζεται για το ανοιξιάτικο ξύπνημα της.