βρείτε μας στο facebook & twitter:facebook  twitter

ασυρματο ιντερνετ στο ξενοδοχειο villa bellevue

Αγία Πελαγία

σελίιδες στα αγγλικά ελληνικά σελίδες στα ρώσικα σελίδες στα γαλλικά σελίδες στα γερμανικά

Η Αγία Πελαγία είναι ένα από τα ξεχωριστά τουριστικά θέρετρα στην Κρήτη, ένα στολίδι στη βόρεια ακτή του νησιού. Σε απόσταση μόλις 20 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, η Αγία Πελαγία αποτελεί ιδανικό σημείο για τις διακοπές σας στην Κρήτη, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε και να επισκεφτείτε κάποια από τα πολλά αξιοθέατα του νησιού. Αν πάλι θέλετε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε με την οικογένεια σας ή με την παρέα σας, να είστε σίγουροι ότι η Αγία Πελαγία προσφέρει αυτά και πολύ περισσότερα.

Ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και τα σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στους λόφους γύρω από την ακτή. Ο κόλπος είναι προστατευμένος, και περιβάλλεται δυτικά από το κόλπο της Λυγαριάς και ανατολικά από το κόλπο του Μονοναύτη. Η θέα καθώς πλησιάζετε στην Αγία Πελαγία από το Ηράκλειο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά σαν μαγευτική!

Η θάλασσα και η Αγία Πελαγία

η παραλια της αγιας πελαγιας Αυτό που προσελκύει τους τουρίστες στην Αγία Πελαγία δεν είναι άλλο από τις παραλίες της. Επειδή βρίσκεται  σε προστατευμένο κόλπο, η θάλασσα παραμένει ήρεμη και καθαρή ακόμα και όταν φυσάει δυνατά στο Κρητικό Πέλαγος. Σε όλη την ακτή γύρω από την Αγία Πελαγία θα βρείτε θαυμάσιες αμμουδιές.

Ειδικά στην παραλία της Αγίας Πελαγίας μπορείτε να απολαύσετε τον περίπατο σας κατά μήκος της παραλίας στο μακρύ πεζοδρόμιο που προχωρά παράλληλα με τις ταβέρνες και τις καφετέριες.

Η Αγία Πελαγία είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. Πριν ακόμα εξελιχθεί σε παραθεριστική περιοχή, οι κάτοικοι στηρίζονταν κυρίως στο ψάρεμα και στο θαλάσσιο εμπόριο. Μόλις το 1965 άρχισε να αλλάζει μορφή σε τουριστικό θέρετρο και σήμερα αποτελεί ένα τουριστικό παράδεισο της Κρήτης.

Η θάλασσα παραμένει ακόμα ο κύριος πόλος έλξης στην Αγία Πελαγία. Οι περισσότερες ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ βρίσκονται κατά μήκος της ακτής επιτρέποντας στους επισκέπτες  να απολαύσουν το ποτό τους η το γεύμα τους συντροφιά με την υπέροχη θέα της θάλασσας.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ η Αγία Πελαγία αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα μέρη στην Κρήτη. Η θάλασσα δεν είμαι μόνο κατάλληλη για κολύμπι αλλά και για θαλάσσια σπορ όπως jet – skiing, ιστιοπλοΐα και κανό.

Διακοπές στην Αγία Πελαγία

Όπως ήδη έχει αναφερθεί ότι η Αγία Πελαγία απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο, μια μικρή διαδρομή αν αυτή γίνει με αυτοκίνητο. Επίσης υπάρχουν δημόσια λεωφορεία που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, ειδικά το καλοκαίρι.

Λόγω της προνομιακής της θέσης, η Αγία Πελαγία μπορεί να χρησιμοποιηθεί   ως ορμητήριο για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα χωρίς να μείνουν μακριά από τα κοσμοπολίτικα δρώμενα που προσφέρει καθημερινά η πόλη του Ηρακλείου. Η μικρή απόσταση από το Ηράκλειο, επιτρέπει επίσης στους ταξιδιώτες να επισκεφτούν με ευκολία τα αρχαιολογικά αξιοθέατα όπως το Παλάτι της Κνωσού, αλλά και άλλες τουριστικές περιοχές στην Κρήτη.

Αν αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας στην Κρήτη είναι να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε σε ένα μέρος που θα σας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά και την γαλήνη χωρίς να σας στερεί την άνεση και τις ευκολίες, η Αγία Πελαγία ξεχωρίζει σαν μια ιδανική επιλογή.

πανοραμικη του κολπου της αγιας πελαγιας